Stoelmassage

 • De boog kan niet altijd gespannen staan. Soms is het goed even afstand te nemen, Rust te pakken om opgefrist en met een helder perspectief weer aan de slag te gaan. We leven nu eenmaal in een zakelijke wereld vol hectiek en concurrentie, waarin u veel van uzelf en/of uw personeel vraagt. U betaalt uw personeel om te presteren, maar begrijpt evengoed dat zij soms moeten ontspannen.
 • Een stoelmassage is een ontspannende en activerende drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. De massage werkt preventief bij spanning als gevolg van bijvoorbeeld stress of een niet optimale werkhouding. Omdat de stoelmassage wordt aangepast aan de conditie van de ontvanger, is de behandeling altijd prettig.
 • De massagetechniek is gebaseerd op de traditionele shiatsu: shi = vinger, atsu = druk, ofwel: acupressuur. Het kan op de werkplek toegepast worden, over de kleding heen.

Wat gebeurt er tijdens een stoelmassage?

 •  Tijdens de stoelmassage oefent de masseur druk uit op een aantal punten die de interne energie-huishouding beïnvloeden, de meridianen. Dat doet de masseur met de vingers, handen en ellebogen. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt. Ook worden bepaalde gezondheidsproblemen als RSI, stress, vermoeidheid of hoofdpijn verminderd en verholpen. De ontvanger hoeft er de werkplek niet voor te verlaten. Zijn/haar normale werkzaamheden worden dus nauwelijks verstoord. Sterker nog: na de vitaliserende behandeling kan degene met nieuwe energie aan het werk.
 • Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter een computer zitten, lang auto rijden en meer stress hebben dan zij aankunnen. Hierdoor stijgt het ziekteverzuim en dient er bij langdurige afwezigheid personeel van buiten af te worden ingezet. De kosten die hieruit voortvloeien kunt u beperken door preventief stoelmassages te laten uitvoeren door massage- en hypnotherapiepraktijk Total Treat.

Bedrijfmassage is aantrekkelijk!

Stoelmassage is een Arboverstrekking omdat het beroepsziekten zoals stress en RSI voorkomt. De kosten van een stoelmassage kunnen volledig als bedrijfskosten worden opgevoerd. Ook het BTW bedrag mag in zijn geheel verrekend worden.

Over de kosten van de stoelmassage hoeft geen loonbelasting te worden betaald omdat deze als een vrije Arbo-verstrekking wordt beschouwd. Voor het verstrekken van stoelmassages gelden de volgende voorwaarden:

 • U beschikt over een Arbo-plan
 • De stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van het Arbo-plan
 • De stoelmassage vindt onder werktijd plaats
 • Uw werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd

Op de website van het Ministerie van Financiën kunt u hierover meer te weten komen: www.minfin.nl. Op de website van de Belastingdienst kunt u de meest recente informatie vinden: www. belastingdienst.nl

Image

De kosten voor stoelmassage

 • € 27,50 per 20 minuten
 •  
 •  

Total Treat

massage- en hypnotherapiepraktijk
Total Treat

Marianne Hoogterp
Kennemerland 33
1447 BH Purmerend
06-206 706 68

Volg ons op Facebook
Privacy