Kinesio Taping

Kinesiotape komt van oorsprong uit Japan. Het is een manier van tapen waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de onderliggende spieren en pezen weer snel herstellen.
Kinesiotape is 25 jaar geleden ontwikkeld door dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesiotape ligt in het feit dat de Kinesiotape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesiotape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesiotape

  • Pijndemping
  • Geeft steun aan spieren en gewrichten
  • Vermindering van oedeem
  • Corrigeert gewrichten en weefsel

Voordeel van deze methode ten opzichte van de bekende (witte) sporttape: de tape kan dagen blijven zitten, met als gevolg dat er een 24-uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en het gewicht van de huid, is hyperallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kun je Kinesiotape toepassen?

Kinesiotape is heel effectief bij overbelasting, zoals bv achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, migraine, een tennisarm etc. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesiotape.

Image

De kosten voor kinesiotaping

  • € 5,00 per meter
  •  
  •  

Total Treat

massage- en hypnotherapiepraktijk
Total Treat

Marianne Hoogterp
Kennemerland 33
1447 BH Purmerend
06-206 706 68

Volg ons op Facebook
Privacy